Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Eerste Boksgala meteen groot succes!

Eerste Boksgala meteen groot succes!

Met ons eerste boksgala troffen wij zaterdagavond meteen raak volgens Het Nieuwsblad (Artikel in Het Nieuwsblad door Geert Herman). In de nieuwe zaal van de Gentse boksclub Golden Gloves op de Galveston-site aan de Wiedauwkaai genoot het talrijk opgekomen publiek van zes amateurkampen en twee profkampen.

Een hele rits schoon volk – en dat mag u gerust letterlijk nemen – was afgezakt naar de eerste meeting op de nieuwe locatie. Daarbij veel mensen die de bokssport voor het eerst aanschouwden. Daarom kwam niemand minder dan Freddy De Kerpel de principes van de bokssport uitleggen.
De gemoedelijke sfeer onder het publiek kwam duidelijk naar voren toen SP.A-schepen Guy Reynebeau en
N-VA kopstuk Siegfried Bracke gezellig inhaakten om Noordkaaps  ‘Ik hou van u’ te zingen. ‘En dat allemaal zonder dat er aan tafel gebokst wordt’, aldus Kurt
Burgelman die tussen de kampen door voor Gents (en een beetje Frans) muzikaal entertainment mocht zorgen.

 Behalve een sportief evenement was ‘Boxing, dining and dancing’ ook een fijne avond waar gelijkgestemden genoten van elkaars gezelschap en waar aan fundraising werd gedaan. Kiwanis Destelbergen Reinaert mocht op het eind van de avond twee cheques van 2000 euro overhandigen aan Anita De Laender pr-medewerker van onthaal- en observatiecentrum Luein in Lochristi en Arnold Pauwels, directeur van begeleidingscentrum Steevliet in Melle.

De organisatoren toonden zich meer dan tevreden over de opkomst en de aangename sfeer van dit eerste bokstreffen, dat nog verder ging tot in de vroege uurtjes dankzij een aansluitende DJ-set. Dit evenement wordt hoogstwaarschijnlijk het begin van een nieuwe Kiwanis-traditie.

 


Schrijf Commentaar