Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Kerstmarkt in het teken van Hailey en Kane

Kerstmarkt in het teken van Hailey en Kane

DESTELBERGEN – De kerstmarkt in Destelbergen stond gisteren nagenoeg volledig in het teken van Hailey en Kane, de twee kindjes die zware brandwonden opliepen na de implosie van hun televisietoestel op de vooravond van Allerheiligen. Op de Mojito- en Gandaham-stand aan de Gemeentelijke Basisschool hadden Sara en David, de ouders van de slachtoffertjes, relatief goed nieuws voor ons: ook Kane mag wellicht volgende week het ziekenhuis verlaten, zodat de familie tegen de kerstdagen wellicht weer verenigd is.

Gisteren was er al een benefiet-mosselfestijn voor het gezin aan de gang in Ledeberg, volgende week vrijdag moet de grote apotheose voor het goede doel komen met het concert met Amatorski en een hele rist artiesten in het JGC in de Kerkham. Daarvoor zijn ondertussen al een kleine 500 kaarten verkocht, hoorden we van de organisator, die trouwens zelf niet op de foto wilde omdat het hele verhaal niet rond hem draait. Een visie waarvoor we alleen maar respect kunnen opbrengen.

Ook Kiwanis Destelbergen Reinaert liet zich niet onbetuigd voor het goede doel: in hun luxe-tent werden er oesters en cava gedegusteerd ten voordele van het steunfonds voor Hailey en Kane. Ondertussen liep er ook een ‘vriend van Facebook’-actie, waarbij elk nieuw contact een euro opleverde voor het kinderrevalidatiefonds van het UZ.

De aandacht op kerstmarkten lijkt stilaan meer en meer te verschuiven naar fijne en originele acties voor het goede doel, in plaats van naar de klassieke commerciële kraampjes. Met alle respect voor de plaatselijke middenstand is het een trend die we alleen maar kunnen toejuichen.

Bron: Het Nieuwsblad Auteur: Geert Herman

 


Schrijf Commentaar