Kiwanis boksgala ‘Boxing, Dining and Dance’: 5000 euro voor stichting solidariteit

Het tweede Kiwanis boksgala ‘Boxing, Dining and Dance’ was een absolute voltreffer. Een goed gevulde Golden Gloves bokshal zag vijf amateurkampen, één profkamp en 3 demonstratiewedstrijden van toppers zoals Jean-Pierre Junior Bauwens, Ismail Abdoul en Sasha Yengoyan. De avond leverde ook een aardige bedrag op. De Gentse stichting solidariteit mocht 5000 euro in ontvangst nemen.

Het publiek kreeg een goedgevuld programma voorgeschoteld. Na presentaties van Jan Van den Berghe, Freddy De Kerpel en Cathérine Moerkerke gaven twee jonge boksers het beste van zichzelf tijdens een demokamp. Even later was het de beurt aan de grote jongens. Gents schepen Guy Reynebeau ging de uitdaging aan met Jean-Pierre Junior Bauwens in een opmerkelijk duel. De schepen van welzijn stond zijn mannetje in een onbesliste kamp.

Abdoul en Yengoyan

Ook Ismail Aboul, die zich voorbereidt op het boksgala in Ninove, en Sasha Yengoyan deden hun duid in het zakje. Yengoyan kreeg een verrassende uitdaging van Gents nachtburgemeester Edmond Cocquyt. Na het ludieke duel verkocht Yengoyan zijn enige echte Benelux 2011-boksgordel per opbod aan het publiek.

Bij de amateurs versloeg Kenneth Edomen opponent Peter Brouwer, terwijl Dimayev Babgen de beste was in het duel tegen Brahim El Baroudi. Carlos Torres Suarez mocht juichen tegen Hugo Pengel. De professionele kamp werd gewonnen door André Grigorian, ten nadele van Rkaibi Mounir.

Special act

Na afloop werden de genodigden getrakteerd op een special act van de buikdanseressen van het A-Team uit Leuven. En nadat Bart Van den Bossche met zijn ‘Ga met me mee’ het enthousiaste publiek liet feesten, gaven de dames van La Bahia een stijlvol modedfilé. DJ Serge sloot de succesvolle avond af met een swingende DJ-set.

5000 euro voor Stichting Solidariteit

De opbrengst van het boksgala ging dit jaar naar stichting solidariteit. Kiwanis voorzitter Xavier Vanhollebeke mocht 5000 euro schenken aan de organisatie dat kansarmen en mindervaliden financieel ondersteund.

Bekijk de sfeerfoto’s van het tweede Kiwanis boksgala ”Boxing, Dining and Dance’