Kiwanis Destelbergen schenkt 3000 euro aan kinderrevalidatiecentrum UZ Gent

Kiwanis Destelbergen Reinaert hield zondagmorgen zijn nieuwjaarsconcert in de Aula in de Volderstraat. Het ‘Trio Musicalia’ met sopraan Manuela Van Geenhoven en tenoren Kris Struyven en Harry Hendrickx, beide nog in de running voor the Voice van Vlaanderen, brachten een licht-klassiek opera- en operetteprogramma. Vooraf schonk Kiwanis Destelbergen Reinaert 3000 euro aan het Kinderrevalidatiecentrum van het Gentse UZ.

Kinderrevalidatiearts Catharine Vander Linden nam de cheque in ontvangst van sociale commissie-vertegenwoordiger Gaby De Coninck. ‘Het bedrag zal aangewend worden voor de inrichting van een snoezelruimte om kinderen die uit een coma komen te sensibiliseren via licht- en geluidsprikkels. Daar is een enorm budget voor nodig, en dit is alvast een goede start’, aldus dokter Vander Linden.

Het ‘Trio Musicalia’ zorgde voor een erg onderhoudend klassiek programma, waarin naast ‘The Voice’-finalisten Kris en Harry vooral Manuela Van Geenhoven de show stal. Tijdens ‘Habanera’ en ‘La fleur que tu m’avais jetée’ uit Carmen van Bizet waren zelfs de Kiwanis-leden op de eerste rijen en de fotografen niet veilig voor de charmes van de sopraan. De feestelijke middag werd afgesloten met een receptie en een walking dinner.