Kiwanis Destelbergen schenkt op hun nieuwjaarsconcert 3000 euro aan UZ Gent

Kiwanis Destelbergen heeft 2013 afgelopen weekend  (zondag 27 januari) op een feestelijke manier ingezet. Meer dan 250 mensen kwamen opdagen voor het nieuwjaarsconcert van het licht-klassieke orkest Panache in Aula Gent. Maar belangrijker dan het optreden was natuurlijk de cheque van 3000 euro die voorzitter van de sociale commissie André De Schoenmaker aan dokter Ruth Vander Looven mocht overhandigen. De opbrengst gaat integraal naar het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent.

“Hier staat een tevreden man”, glundert Benny Févery voorzitter 2012-2013 van Kiwanis Destelbergen Reinaert de dag nadien nog na. “De muziek was tiptop in orde, de receptie was tot in de puntjes verzorgd, de aanwezigen waren zeer tevreden en we schenken maar liefst drieduizend euro aan het goede doel. Veel beter kan het natuurlijk niet.”

“Verheugd”

Kiwanis Destelbergen Gent Goed Doel UZ

“Het geld zal worden besteed voor de inrichting van een snoezelruimte om kinderen die uit een coma komen te sensibiliseren via licht- en geluidsprikkels. Daar is ongeveer vijftienduizend euro voor nodig, dus deze bijdrage is meer dan welkom’, aldus André De Schoenmaker die de cheque aan dokter Ruth Van der Looven mocht overhandigen. “Ik ben verheugd dat we opnieuw zo’n bedrag konden vrijmaken voor het kinderrevalidatiecentrum.”

Licht-klassieke muziek

Met meer dan 250 aanwezigen was Aula Gent goed gevuld voor het nieuwjaarsconcert van Panache. Onder impuls van dirigent en artistiek leider Dirk Boehme gaf het licht-klassieke orkest een uur lang het beste van zichzelf. “Ik blik met een heel tevreden gevoel terug op ons optreden. Het is altijd onze bedoeling om onze passie op het publiek over te brengen en afgaande op de positieve reacties, denk ik dat we geslaagd zijn in die opdracht.”

“Tranen in de ogen”

Zulma De Boey Kiwanis Gent Destelbergen

Zulma De Boey

Een opvallende aanwezige in het publiek was de 89-jarige Zulma De Boey, de voormalige uitbaatster-eigenaares van het eerste kaashuis in Gent (Ledeberg).

“Ik was ongeveer 18 toen we werden bezet door de Duitsers. In die tijd hoorden we niets anders dan Duitse chansons. Ik kreeg opnieuw tranen in mijn ogen als ik dit nu allemaal opnieuw hoorde. Allemaal liedjes uit mijn tijd, het pakte me echte”, aldus een geëmotioneerde ‘Juleke’.

The Wizard Of Oz

“Dat is eigen aan nieuwjaarsconcerten”, verklaart Dirk Boehme van Panache zijn muzikale keuze. “Je komt automatisch bij walsen en Duitse chansons uit. Wij proberen het dan toegankelijk te maken voor het grote publiek.”
In augustus staat met Festivaria de volgende activiteit van Kiwanis Destelbergen op het programma. Dan organiseren ze de feel good musical The Wizard of Oz met onder meer publiekstrekker Marijn De Valck.