Kiwanis Destelbergen steunt de Nationale Spelen (Special Olympics) in Gent

Van 8 mei tot 11 mei vormt Gent het decor van de 32ste editie van de Nationale Spelen (NS), een initiatief van Special Olympics Belgium (SOB). De Nationale Spelen is competitie voor mensen met een verstandelijke handicap en worden afwisselend in Vlaanderen, Brussel en Wallonië georganiseerd. Meer dan drieduizend atleten, coaches en vrijwilligers zullen naar de Oost-Vlaamse hoofdstad afzakken voor dit grootschalige sportevenement. Kiwanis Destelbergen is trots dat ze dit vierdaagse sportevenement mee ondersteunen.

Special Olympics

Ongeveer 3300 Belgische atleten uit meer dan 280 Belgische sportclubs zullen tijdens het Hemelvaartweekend van 8 tot 11 mei 2013 naar Gent afzakken voor de Special Olympics Belgium. Deze Spelen zijn het eindresultaat van een heel jaar training en de competitie vormt een moment van beloning en fierheid voor de atleten.

Samen met de Stad Gent stelt de Provincie Oost-Vlaanderen dan ook alles in het werk om de deelnemers aan het sportevenement in een geschikte infrastructuur te onthalen en de Spelen zullen plaatsvinden op diverse locaties in de stad: de Blaarmeersen, S&R Rozebroeken, HoGent, Llydia Stables, Bowl Inn Latem en het Universitair Zwembad Gent.

19 sporten

Op de Spelen komen negentien sporten aan bod: atletiek, triatlon, zwemmen, paardrijden, badminton, basketbal, netbal, tafeltennis, ritmische en- artistieke gymnastiek, voetbal, wielrennen, bowling, floorball, judo, tennis, aangepaste fysieke activiteiten, sportspelen, motorische activiteiten en bocce.

Naast de geplande sportactiviteiten is er ook tal van randanimatie voorzien. Zo is er in samenwerking een fakkelloop in samenwerking met de Federale Politie, het gratis en vrijblijvende gezondheidsprogramma Healthy Athletes Program en de Art Exhibition met kunstwerken van artiesten met een verstandelijke handicap. Tevens heeft de organisatie een familieonthaal voorzien waar de families van de atleten kunnen genieten van een kopje koffie en aangepaste animatie.

Openingceremonie

De Nationale Spelen worden plechtig op woensdag 8 mei op gang geschoten de Torch run van 200 marathonlopers die vanuit de Topsporthal Vlaanderen vertrekken om 14u30. De openingsceremonie vindt plaats op het Sint-Pietersplein met ontvangst om 18u en start om 19u30. Op 11 mei is er de slotceremonie in de Topsporthal Vlaanderen om 17u.

Wil jij net als Kiwanis Destelbergen ook je steentje bijdragen aan dit sportieve gebeuren? Neem dan zeker een kijkje op de website van Special Olympics Belgium.