Kiwanis steunt Special Olympics Belgium

Op 16 mei is het weer zover. Dan gaat de 31ste editie van de Special Olympics Belgium in Luik van start. Dat zijn de nationale Olympische Spelen voor atleten met een verstandelijke handicap.

3250 atleten bereiden zich, 72 uren per week, voor om eeuwige roem te bereiken in één van de 19 sportdisciplines. Daarnaast engageren 1400 vrijwilligers en 1200 coaches zich om de atleten een onvergetelijke dag te bezorgen. Ook dit jaar engageren Kiwanis Destelbergen Reinaert en de hele Kiwanis-gemeenschap zich om de organisatie van de Special Olympics te ondersteunen.

We voorzien twee ‘Kiwanis villages’ om deelnemende clubs professioneel onderdak te bieden. Bovendien zullen meer dan 70 Kiwanis-clubs, waaronder Kiwanis Destelbergen Reinaert, het evenement ook financieel steunen. Voor aanvang van de spelen zal er ongeveer 25.000 euro verzameld zijn voor de volledige werking.

Sportliefhebbers, Kiwanis-leden en geïnteresseerden kunnen van 16 mei tot 19 mei 2012 terecht in Sclessin, het stadion van eersteklasser Standard Luik, om de openingsceremonie bij te wonen. Van donderdag tot zaterdag kan je gratis terecht op één van de zes verschillende sportsites in Luik

De Spelen zullen plaatshebben op de volgende sites:

• Universiteit Luik
  • Sportcentrum Bois de l’Abbaye
  • Sportcentrum Bois Saint-Jean
  • Sportcentrum Le Blanc Gravier
  • Bowling Carré d’as
  • Manege Eperon

Alle info en nieuws kan je vinden op www.special-olympics.be