Meer dan 3000 atleten met beperking sporten in Gent

Vier dagen lang brandde de vlam van de hoop op het Sint-Pietersplein, want Gent was van donderdag 8 mei tot en met zaterdag 11 mei de thuisstad van de 32ste editie van de Belgische Special Olympics. Verdeelt over negentien sporten, namen tijdens die Special Olympics meer dan 3000 Belgische atleten deel.

Special Olympics GentFakkelloop

Net als de Olympische Spelen ging het evenement van start met een fakkelloop. Een vijftigtal atleten, hun begeleiders en politiekadetten legden een parcours van 28 kilometer door Gent af. Ze kregen de fakkel toegestopt van burgemeester Daniel Termont. “Draag zorg voor deze fakkel en haar betekenis: vriendschap, sportiviteit en fair play”, kregen de atleten te horen.

Negentien sporten

Tijdens de Special Olympics, die atleten met een verstandelijke handicap verenigt, namen meer dan 3000 Belgische atleten deel verdeelt over negentien sporten. De atleten waren ondermeer aan de slag in de Topsporthal, zwembad Rozebroeken, Llyda Stables in Destelbergen, Campus Schoonmeersen en de Bowl inn in Sint-Martens-Latem.

Moedig

Special Olympics GentMet het motto: “Ik strijd om te winnen, en mocht ik niet winnen, moge mijn poging moedig zijn”, gaven de atleten één voor één het beste van hun zelf.

“Ik vind het super dat de Special Olympics dit jaar in Gent plaatsvinden”, liet schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) optekenen in Het Nieuwsblad. “En ik kijk er naar uit om vrijdag een medaille uit te reiken aan mijn broer.”

Hart onder de riem

Decruynaere had niet dan lof voor deze 32ste editie van de Special Olympics en dankte ook de talrijk opgekomen supporters. “Vooral voor zij die in een instelling verblijven en geen familie hebben die supportert, is het een hart onder de riem.”

Die vele supporters, coaches, vrijwilligers, maar ook de atleten zelf lieten van zich horen de afgelopen dagen in Gent. Ook Kiwanis Destelbergen was trots dat ze als vrijwilliger hun steentje konden bijdragen aan dit prachtige initiatief. Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina!

Bron en foto’s: Het Nieuwsblad