Pers

Over Kiwanis Destelbergen Reinaert

Kiwanis Destelbergen Reinaert is onderdeel van Kiwanis, een door UNICEF erkende organisatie van serviceclubs, die kinderen helpt over de hele wereld. Maar het hoofddoel van Kiwanis Destelbergen Reinaert is kinderen uit de nabije omgeving een betere toekomst bieden. De leden zetten zich in voor diverse sociale en culturele projecten, waar de overheid of andere instanties niet of te laat ingrijpen.

Door middel van fundraising events, zoals het Kiwanis Destelbergen boksgala, zamelt Kiwanis Destelbergen Reinaert geld in dat geschonken wordt aan verschillende sociale projecten. Zo worden er ieder jaar duizenden euro’s geschonken aan goede doelen uit de buurt.

Over het Kiwanis Destelbergen Boksgala ‘Boxing, Dining & Dance’

Op 26 mei 2012 organiseert Kiwanis Destelbergen Reinaert voor de tweede maal ‘boxing, dining and dance’ in de Golden Gloves bokshal aan de Wiedauwkaai in Gent.

Het Kiwanis boksgala bestaat uit 5 amateurkampen en één professionele bokskamp. Tussendoor zijn er een aantal ‘special events’. Zo geniet het publiek van een modeshow, instructieles van Freddy De Kerpel en Cathérine Moerkerke, demonstraties van Belgische toppers Ismaïl Abdoul en Sasha Yengoyan en een vriendschappelijk duel tussen Jean-Pierre junior Bauwens en Gentse schepen van welzijn en gezondheid Guy Reynebeau.

Kortom, het is een uniek spektakel waarbij het publiek op een ontspannen manier kennis maakt met de populairste duelsport ter wereld. Ondertussen genieten de gasten van een lekker diner. Na de kampen eindigt ‘Boxing, Dining & Dance’ op de dansvloer.

Er zijn nog tickets beschikbaar via info@kiwanisdestelbergen.be  of via de website  www.kiwanisdestelbergen.be/boksgala . Alle informatie over het Kiwanis Destelbergen boksgala kan je ook vinden op de website.

Omkadering Kiwanis Destelbergen boksgala

Freddy De Kerpel is peter van het evenement en zal net als vorig jaar de kneepjes van het boksvak uitleggen aan de genodigden. Dit jaar krijgt hij hulp van een assistent. VTM-gezicht en nieuwsanker Cathérine Moerkerke, die in het dagelijkse leven vaak zelf in de ring stapt, zal de initiatie mee presenteren.

Zanger en presentator Bart Van den Bossche zal de algemene presentatie van de gala-avond verzorgen. VTM-Royaltyverslaggever Jan van den Berghe, die in het verleden de bokscommentaar verzorgde op Eurosport, en Jef Van Driessche, ex-coach van verschillende Belgische topatleten in de boks-, wielrenner, – en atletieksport en grondlegger van FBA, zullen de kampen van professionele commentaar te voorzien.

De Belgische bokswereld toont zijn hart met de aanwezigheid van Gentse topboksers Jean-Pierre Bauwens junior, Ismaïl Abdoul en Sasha Yengoyan.

Stad Gent en gemeente Destelbergen zetten hun schouders mee onder het project met de aanwezigheid van onder meer Gents burgemeester Daniel Termont en schepenen Christophe Peeters en Guy Reynebeau. Destelbergen burgemeester Marc De Pauw is ook van de partij.
Over stichting solidariteit

De opbrengst van het Kiwanis boksgala gaat dit jaar naar stichting solidariteit, een organisatie uit het werkveld van vzw Solidariteit voor het Gezin, dat kansarme en mindervalide kinderen financieel ondersteunt zodat ook zij hun favoriete sport, hobby of cultuurbeleving kunnen beleven. Alle informatie over stichting solidariteit kan je vinden op www.stichtingsolidariteit.be .

Contactlijst

Voorzitter Kiwanis Destelbergen

Xavier Vanhollebeke  + 32 (0)476 53.18.44

Voorzitter feestcomité Kiwanis Destelbergen

Joël Verheyden +32 (0)495 20.93.01

Secretariaat stichting solidariteit

Vanja Govaert 09 / 264 18 66

Directie stichting solidariteit

Pol Debrock 09 / 264 18 61

Bestuurslid Golden Gloves

Luc Dhondt +32 (0)498458439

Gents Schepen van welzijn en gezondheid

Guy Reynebeau 09 / 266 50 91

Afbeeldingen en sfeerfoto’s zijn verkrijgbaar bij Joël Verheyden (joel@contactpunt.be).

Kiwanis Destelbergen boksgala VIDEO

De promovideo, met Freddy De Kerpel in de hoofdrol, kan je bekijken op volgende link:

Het interview met Freddy De Kerpel vind je op:

Programma Kiwanis Boksgala ‘Boxing, Dining & dance’ (namen onder voorbehoud)

– Kids demonstratie (11-12 jaar)
– Amateurkampen: (BK = Belgisch kampioen)
Jeffrey De Clercq, BK, (55 kg), 3 x 2min
Kenneth Van Der Taelen, BK, (76 kg), 3 x 2min
Tolaiv Peslan, BK, (60 kg), 3 x 2min
Peter Brouwer (86 kg), 3 x 2min
Carlos Soares (55 kg), 3 x 3min

– Profkamp
Rkaeev Mounir (64 kg), 6 x 3min

+ demonstratiekampen van Jean-Pierre junior Bauwens, Ismaïl Abdoul en Sasha Yengoyan.