Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Steven De Smet loodst Kiwanis Destelbergen de 21ste eeuw in

Steven De Smet loodst Kiwanis Destelbergen de 21ste eeuw in

Het Gentse Marriott Hotel vormde afgelopen donderdag (21 maart 2013) het prachtige decor voor een alweer gezellige bijeenkomst van Kiwanis Destelbergen. Met een driegangendiner en een lezing van hoofdcommissaris van de Gentse Politie Steven De Smet, werd het zowel een culinaire als leerrijke avond voor de leden van Kiwanis Destelbergen.

Complimenten aan de chef

Het moet gezegd zijnde: Matthias Van Acker, executive chef in het Marriott, verdient complimenten. Zowel zijn tartaar van langoustines als zijn gebakken lamscarré waren er boenk op. Haute cuisine op een uitzonderlijk hoog niveau. Zeker en vast voor herhaling vatbaar als je het ons vraagt.

De Nieuwe Politie

Tussen hoofdgerecht en dessert was het aan hoofdcommissaris Steven De Smet om het beste van zichzelf te geven. Eind vorig jaar bracht hij zijn boek ‘De Nieuwe Politie’ op de markt. Een boek waar hij de politie binnenloodst in een steeds evoluerende, digitale maatschappij.

Veranderende wereld

Tijden zijn veranderd en volgens Steven De Smet moet de politie mee met die nieuwe technologieën. De snelheid en de manier van communiceren is veel veranderd ten opzichte van vroeger. De jeugd is meer dan ooit op de hoogte van alles en het communicatieproces verloopt bottom-up.

Momenteel dreigt de politie zelfs buitenspel gezet te worden door sociale media zoals Twitter en Facebook en dat is nefast voor de veiligheid van de burgers. “De politie moet terug naar hun kerntaken en dat is boeven pakken”, klonk het bij @DeFlik.

 


Schrijf Commentaar