Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

The Eliminate project

The Eliminate project

Kiwanis International staat wederom klaar om geschiedenis te schrijven, om de wereld te veranderen voor miljoenen vrouwen en kinderen.
Onze wereldwijde campagne voor kinderen heet het Eliminatieproject: Kiwanis elimineert tetanus bij moeders en pasgeborenen (MNT), in partnerschap et UNICEF. Kiwanis en UNICEF gaan de wereld opnieuw verbeteren, hand in hand.
Voor mensen die de ziekte eenmaal hebben kan het sterfterisico oplopen tot 100 procent in regio’s met een slechte gezondheidszorg. De ziekte veroorzaakt een ondraaglijke pijn. Pasgeboren baby’s lijden aan steeds terugkerende pijnlijke stuiptrekkingen en zijn extreem gevoelig voor licht en aanraking. MNT is al in 20 landen uitgebannen. Er is meer aandacht en meer middelen nodig om het doel te bereiken: MNT elimineren in landen waar tetanus een probleem voor de volksgezondheid vormt. Kiwanis zal meehelpen om het laatste zetje te geven dat nodig is om MNT uit te bannen in de 38 landen waar de ziekte nog steeds een bedreiging vormt. Tetanus bij moeders en pasgeborenen kan gemakkelijk worden voorkomen door een serie van drie vaccinaties aan vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 1,50. Een vrouw die op de juiste wijze met het tetanusvaccin is ingeënt, is het grootste deel van haar vruchtbare jaren immuun en geeft deze immuniteit door aan haar toekomstige kinderen. Kinderen van moeders die zijn ingeënt, zijn de eerste twee maanden van hun leven beschermd tegen de ziekte.
Kiwanis Destelbergen Reinaert schonk in het werkjaar van 2015 het bedrag van € 2.000.

 


Schrijf Commentaar