Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Top Belgische bokssport en Stad Gent steunen Kiwanis Destelbergen boksgala.

Top Belgische bokssport en Stad Gent steunen Kiwanis Destelbergen boksgala.

Op een goed bevolkte persconferentie maakte Kiwanis Destelbergen het programma voor het Kiwanis boksgala bekend. Op 26 mei zullen Gentse schepenen Christophe Peeters en Guy Reynebeau het opnemen tegen Belgische kampioenen Jean-Pierre Bauwens en Sasha Yengoyan. Ook Ismaïl Abdou zal een demonstratie geven tegen een nog te bepalen tegenstander.

‘Boxing, dining and dance’ laat mensen op een stijlvolle manier kennismaken met de boksport. De opbrengst van de avond gaat naar Stichting Solidariteit, een organisatie dat kansarme en mindervalide kinderen ondersteunt. Naast de twee opmerkelijke duels krijgt het publiek ook 5 amateurkampen en 1 profkamp voorgeschoteld. Er is ook een kinderdemonstratie door jongeren van 11 tot 12 jaar.

Professionele omkadering

Eerder tekenden VTM-gezichten Cathérine Moerkerke, Jan Van den Berghe en Bart Van den Bossche in voor het Kiwanis Destelbergen Boksgala. Nieuwsanker Moerkerke zal samen met peter Freddy De Kerpel de kneepjes van het boksvak uitleggen aan het publiek, terwijl Bart Van den Bossche de algemene presentatie voor zijn rekening neemt.

Jan Van den Berghe, voormalig Eurosport-bokscommentator, en Jef Van Driessche, ex-coach van verschillende Belgische topatleten in de boks-, wielrenner, – en atletieksport, zullen de kampen van professionele commentaar voorzien.

Stad Gent en gemeente Destelbergen zetten hun schouders mee onder het project met de aanwezigheid van onder meer Gents burgemeester Daniel Termont en Destelbergen burgemeester Marc De Pauw.

Tickets en info

Wie het boksgala op 26 mei live wil meemaken in de Golden Gloves bokshal aan de Wiedauwkaai in Gent, kan mailen naar info@kiwanisdestelbergen.be of zich inschrijven via de website op http://www.kiwanisdestelbergen.be/boksgala-inschrijven/.

 


Schrijf Commentaar