Voordracht gynaecoloog Guy Verhulst

De leden van Kiwanis Destelbergen woonden op 6 maart 2014 in het Pauwekenshof te Destelbergen een presentatie bij van gynaecoloog Guy Verhulst over zijn ervaring in Congo op het gebied van gynaecologie. Dokter Verhulst is hoofd Gynaecologie aan het ASZ in Aalst. Al zeven jaar spendeert hij zijn vrijetijd aan het begeleiden en het opleiden van mensen in Congo om zwangere vouwen op een geoorloofde manier te helpen bevallen. Men beschikt in Congo niet over de middelen de men hier allemaal ter beschikking heeft. Dit wijst allemaal op de noodzaak van hulpverlening, zodat de vrouwen er in betere omstandigheden kunnen bevallen. De verschillen in cultuur en opvattingen over leven en dood ten opzichte van een pasgeborene zijn groot. Dit is een enorme mentale kloof die een Westerse dokter moet overbruggen.Dokter Guy Verhulst heeft onder toezicht van de Koning Boudewijnstichting, een fonds opgezet. Dit laat hem toe een aantal medisch noodzakelijk instrumenten aan te schaffen voor de kraamafdeling van het ziekenhuis waar hij zijn schouders heeft ondergezet.
Omdat de leden van Kiwanis het belangrijk vinden dat elk kind een gelijke toekomst verdient schenkt onze club dan ook met veel genoegen een bedrag van 500 euro, dewelke Guy Verhulst dankbaar heeft aanvaardt.

IMG_3599IMG_3619IMG_3631